Солодка їжа змушує нас приймати їжу частіше, ніж потрібно. До цього висновку прийшли вчені з Університету Джорджії.
Під час експерименту на щурах вони з'ясували, що вживання солодкого впливає на формування пам'яті про прийомі їжі і харчових звичках. Ці висновки справедливі і для людей.
Солодка їжа активує нейрони в частині мозку, гіпокампі, який відіграє головну роль у формуванні епізодичної пам'яті. Мозок, «загодований» солодким, швидко забуває, що ми вже нещодавно поїли, і змушує нас сідати за стіл частіше. Це веде до переїдання і появи зайвої ваги.
Відомо, що формування спогадів про прийоми їжі важливо для здорового харчування. Якщо людина приймає їжу несвідомо (наприклад, їсть і дивиться телевізор), це змінює його харчові звички, і обсяг з'їденого збільшується.