Рецепт: Кабачки від дружини Ірини

На дворі вже кінець липня, для когось це сезон відпусток та відпочинку, але для більшості наших громадян - це сезон консервації городини.

Ми вже всі давно звикли, що надіятися у цьому житті на когось не варто, і зимні запаси консервації гарантують нашим сім'ям мінімальний набір запасів продовольства. Хочу поділитися рецептом консервування кабачків. Цей овоч доволі поширений в нашому регіоні, і майже кожен дачник, селянин, чи просто мешканець міста, який біля будинку має клаптик землі вирощує його.

До поширення саме цього рецепту мене спонукав певний ажіотаж серед родичів, знайомих та друзів, які хоч раз поласувавши за застіллям кабачками моєї дружини Ірини, у вказаний час не дають їй проходу і просять поділитися ним та розповісти про особливості приготування страви.

Для приготування нам знадобляться: кабачки, болгарський перець, томатна паста, сіль, цукор, олія, оцет, часник.

Кабачки очистити від шкірки та м'якішу і нарізати четвертинками або надвоє (в залежності від розміру кабачка) довжиною 3-5 см.

Болгарський перець очистити, перекрутити в м'ясорубці та додати до підготовлених кабачків. Даємо сіль та цукор, стакан олії та томатну пасту. Ставимо у посуді на плиту для варіння. З початку кипіння, необхідно проварити 20 хвилин. Потім додаємо оцет та вичавлений часник. Після цього ще 5 хв варимо. Розкладаємо в стерилізовані банки та закатуємо їх.

Інгредієнти:

3 кг-кабачок

5 шт-перець болгарський

1 ст. ложка - цукор

2 ст. ложки- сіль

0,5 л - томатна паста

1 ст. ложка - олія

4 ст. ложки - оцет

1 головка - часник