У Житомирській області зафіксовано випадок ботулізму. Мешканець Коростенщині отруївся овочевими консервами домашнього приготування.
Про 7 листопада повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області.
«Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області нагадує, що захворювання на ботулізм є вкрай небезпечним і навіть смертельним, якщо вчасно не почати необхідне лікування. Найчастіше ботулізм виникає після вживання домашніх продуктів, які виготовлялися з порушенням основних правил приготування та зберігання – копчених, в’ялених, м’ясних та рибних виробів, а також консервації (м’яса, риби, овочів та грибів). До прикладу, нещодавно в області знову зареєстровано випадок захворювання на ботулізм у побуті. Постраждалий житель с.Сорокопень Словечанської сільської територіальної громади Коростенського району 1947 р.нар., госпіталізований до відділення інтенсивної терапії КНП «Овруцька міська лікарня». Перебіг захворювання – важкий. Ймовірною причиною токсикоінфекції стали овочеві консерви домашнього виготовлення», - йдеться в повідомленні.
Як зауважили в Держпродспоживслужбі, протягом 2023 року було здійснено розслідування восьми випадків захворювання на ботулізм, яким захворіло 10 осіб. Усі ці випадки пов’язані з вживанням м'ясних, рибних та овочевих консервів домашнього приготування.