Цукровий буряк – не тільки традиційна культура для України, але й стратегічно важлива. І в останні роки галузь демонструє стрімкий розвиток.
Тож у випуску «Все про агро» на телеканалі Н1, присвяченому цій темі, із виробниками, переробниками й експертами говорили про перспективи галузі.
Зокрема йшлося про особливості та складнощі вирощування цієї культури з огляду на регіон, клімат й інші фактори, модернізацію заводів та нарощування їх потужностей тощо.
Як зазначив народний депутат України, член комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Іван Чайківський, галузь хоч і непроста, та при тому цікава та здатна принести високі доходи. І сьогодні переробники цукрового буряка максимально вдосконалюють свої потужності, адже вже переробляється не тільки більший обсяг сировини, як 10 років тому, але й продукти переробки, скажімо, жом, меляса тощо.
Щодо самого цукру, то він якісний та конкурентоздатний на світовому ринку.
– Наш український цукор має у світі свого шанувальника, – зазначив він.
А більше про виклики для галузі у випуску «Все про агро» №11 «Великі ризики, але й великі доходи: виробництво цукрового буряка».