• Головна
  • Основні види кавових зерен та в чому їх відмінність
Новини компаній
16:01, 1 березня 2024 р.

Основні види кавових зерен та в чому їх відмінність

Новини компаній

Той ефект, який ми отримуємо від кави, визначається походженням кавових зерен. Вони можуть бути міцнішими та більш м’якими, а також міксованими. Справжня кава Cagliari – це унікальний продукт, який відбирався виробниками, які подорожували по всьому світу в пошуках найкращих смаків. Тепер ми можемо придбати каву з усіх країн світу, від передових виробників на сайті магазину TeaHouse.

Основні види кавових зерен та в чому їх відмінність , фото-1

Кава робуста

Існує два основних види кави, які відрізняються переважно у міцності продукту – це робуста та арабіка. Робуста має вищий вміст кофеїну порівняно з кавою арабіка, тому вона здатна надати більш енергетичного ефекту для тих, хто шукає більше стимуляції через цей напій. Робуста має грубіший смак, він відрізняється своєю гірчинкою та в ньому менше виражені фруктові нотки. Саме на цих зернах найчастіше робляться напої «еспресо» або «фільтр кава». Рослини робусти більш стійкі до поганих погодних умов, тому переважно вирощуються у регіонах з екстремальними умовами. Вирощується на нижчих висотах у наступних країнах:

  • Гондурас. Кава з цього регіону має яскравий смак та енергійний, в ньому більше виражені нотки гіркоти. Насичений присмак темного шоколаду часто можна прослідкувати, смакуючи каву з Гондурасу.
  • Бразилія. У цій країні вирощується багато різновидів кави, робуста не є виключенням. Бразильська кава характеризується ніжним, гладким смаком, не зважаючи на свою міцність за походженням. Бразильська кава робуста відзначається насиченим ароматом з певною гіркотою, яка може бути привабливою для тих, хто цінує інтенсивність кавового напою.

Арабіка: ніжний варіант

Порівняно з робустою, кава арабіка визначається багатогранністю та складністю свого смаку. Вона може втілювати різні відтінки, включаючи фруктові, квіткові, часто легкі шоколадні та горіхові нотки. Ви завжди зможете впізнати каву арабіка за її елегантний смак, який подарує легке відчуття бадьорості та свіжості. Арабіка пізнається через виражену кислотність та у порівнянні з робустою містить менше кофеїну у складі. Інколи великий вміст кофеїну може викликати надмірну тривожність, що є мінусом для тих, хто хоче насолоджуватися кавою, при цьому не втрачаючи врівноважений психологічно стан. Для різноманітності ви також можете спробувати ароматизовану каву, яка подарує новий досвід та яскраві враження від глибини смакових властивостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...