• Головна
  • Японська компанія створила електронну ложку для зменшення споживання солі
14:21, 27 січня

Японська компанія створила електронну ложку для зменшення споживання солі

Японська компанія створила електронну ложку для зменшення споживання солі

Компанія Kirin Holdings, відома виробництвом пива й напоїв, представила на виставці CES 2025 інноваційну електронну ложку, що посилює солоний смак їжі без додавання солі. Винахід застосовує слабкий електричний струм для концентрації йонів натрію, завдяки чому значно посилюється солоний смак страви та смак умамі. Про це повідомляє TechCrunch – йдеться на телеканалі Н1 в програмі «Добрі новини. Світ: підсумки тижня».

Електронну ложку від 2024 року продають в Японії обмеженою партією за ціною близько 127 доларів США. Компанія планує розпочати продаж на міжнародному ринку в найближчі роки. Технологія діє завдяки слабким електричним імпульсам, які впливають на концентрацію молекул натрію в їжі.

Варто зазначити, що розробка викликала значне зацікавлення наукової спільноти. Технологія, покладена в основу пристрою, здобула сатиричну Шнобелівську премію 2023 року за незвичайні наукові дослідження. Науковці вперше оприлюднили дисертацію про цю технологію 2011 року. Відтоді дослідники розробили низку електричних столових приладів, серед яких виделки та палички для їжі, які пропускають струм крізь їжу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Японія #Електронна Ложка #Сіль #Зменшення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...